Kevés a sertés Magyarországon, ráadásul az áfa miatt a hús is drágult. Ezért a nagyobb húsipari cégek külföldről szerzik be az alapanyag egy részét. A csökkent fogyasztás miatt a kisebb feldolgozóüzemek közül sok bezárt. A kapuváriak – akik alapvetően sertésvágással és -darabolással foglalkoznak – most új profillal próbálják stabilizálni piaci helyzetüket: meglévő telephelyükön Kapuvári Bacon Kft. néven készítménygyártásba kezdtek.
– Nincsenek saját telepeink, bérhizlalással sem foglalkozunk, ezért az alapanyagul szolgáló sertés mintegy kétharmad részét főleg a Dél-Dunántúlról szerezzük be – mondja a vezérigazgató, Bedecs Pál. – Szeretnénk kizárólag magyar sertésből dolgozni, de az a kevés, ami van, az európai árakhoz képest drága. Kiegészítésképpen tehát mi is vásárolunk Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Németországból és Hollandiából.