Eladó a téli szalámi receptje!

Sok havi hányattatás után eldőlhet a Herz sorsa. A cég felszámolója ugyanis eladásra meghirdette a cég vagyonelemeit. Eladó tehát a téli szalámijáról híres gyár, nem kevesebb, mint 3,5 milliárd forintért.

GazdanetO. Horváth György2009. 10. 12. hétfő2009. 10. 12.
Eladó a téli szalámi receptje!

Eladja a Herzet a felszámoló 3,5 milliárd forintért. A vételárban már benne van a féltve őrzött szalámi receptúrája és gyártástechnológiája is, amely a kikiáltási áron belül 1,7 milliárd forintot kóstál a felszámoló Mátraholding szerint. Igaz, ez a Herz-szalámi receptje és nem a szegedi Pick-szalámié, de nagyon hasonló a két termék ízvilága, megjelenése. A védjegyekért, szabadalmakért tehát 1,7 milliárdot remél a felszámoló, míg a Herz épületeiért, ingatlanaiért 1,43 milliárdot, míg a gépek, berendezések csak 320 milliót kóstálnak.

S, hogy ki lesz a vevő? Eddig két komolyabb érdeklődő jelezte a sajtón keresztül is, hogy érdekli a tradicionális magyar húsüzem. Az egyik az utóbbi években itthon cégfelvásárlásokon keresztül látványosan terjeszkedő szlovák Penta-csoport, a másik a Pick-Délhús csoport. Előbbi tulajdonosait nem igen ismeri a magyar közvélemény, annyit tudunk, hogy főként szlovák pénzügyi befektetők kezében van. A szegedi-pécsi cég pedig áttételesen Csányi Sándoré, az OTP elnök-vezérigazgatójáé.

Azt nem tudni, hány jelentkező lesz még. Mert, hogy van érdeklődő, az biztos. A Herz márkái ugyanis igen jók és a piac szerette a főként kolbászokból és szalámikból álló termékeit. Azaz jól eladható termékek, érdemes foglalkozni velük, mert eladhatók. Hogy végül ki lesz a befutó, arra november elejéig-közepéig várnunk kell.

Ezek is érdekelhetnek