Rossz hír jött Békéscsabáról

Felfüggesztették a mirelit zöldségek gyártását Békéscsabán, emiatt a Globus csoporthoz tartozó Békéscsabai Hűtőipari Zrt. 125 dolgozójából száz veszítheti el állását.

GazdanetO. Horváth György2009. 11. 26. csütörtök2009. 11. 26.
Rossz hír jött Békéscsabáról

A társaság átszervezi tevékenységet, ezért Békéscsabán felfüggesztették a mélyhűtött termékek előállítását, és a jövőben csak a hűtőházi tárolás marad itt. A cég azután döntött így, hogy fő terméke, a mélyhűtött kukorica és a zöldborsó piaca az elmúlt két évben drasztikusan átalakult, és a közeljövőben sem várhatnak kedvező irányú változása.

Márpedig a békéscsabai cég árbevételének kétharmadát éppen e két zöldség adta. Nem kedvezett az sem, hogy a mélyhűtött kukorica és a borsó ára az utóbbi időben 15-20 százalékkal esett, miközben az alapanyagárak és az előállítási költségek növekedtek. A cég veszteséget ért el, holott jelentős beruházásra lett volna szüksége, hogy mind termelékenységi, mind minőségi mutatók javuljanak.

A döntés miatt a tavaly 2,3 milliárd forint bevételt elérő cég dolgozóinak 80 százaléka kerülhet utcára: a mostani 125 főből csak 25 emberre lehet szükség.

Ezek is érdekelhetnek