Ne edd meg, ha kékül a mozzarellád!

A hazai boltokba is kerülhetett abból a német mozzarellából, amelyről a múlt héten derült ki, hogy veszélyes lehet

GazdanetO. Horváth György2010. 06. 24. csütörtök2010. 06. 24.
Ne edd meg, ha kékül a mozzarellád!

A német GmbH gyártotta azt az elvileg tejfehér mozzarella sajtot, ami az adott esetben úgy tűnt fel az élelmiszer-biztonsági szűrőn, hogy igazából kék. Illetve kékes. De csak akkor, ha felbontják és levegővel érintkezik. És még ez lenne a kisebb baj! A nagyobb az, hogy ezt színváltozást az úgynevezett Pseudomonas baktériumok okozzák, mellyel fertőződött. Hogy ez megbetegedést okozott volna már az adott esetben, arról nincs információja az uniós riasztási rendszerben értesített Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal.

A vevőknek arra kell figyelnie, hogy a német cég 121-145-el kezdődő gyártási számú termékeket kerülje el. Legalábbis a német gyártó ezt a tájékoztatást adta közzé. Természetesen a hibás mozzarellákat visszahívta az üzletekből a Milchwerk Jäger. Hazai fogyasztóktól vagy forgalmazóktól eddig nem érkezett bejelentés arról, hogy találtak volna ilyen kifogásolt terméket. A hivatal arra kéri azokat, akik mégis vásároltak a kifogásolt sajtból, hogy ne fogyasszák el!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek