Csak pár nap maradt a befizetésre

Szeptember 30-ig kell beérkeznie a hozzájárulásnak az agrárkár-enyhítési alap számlájára, tehát a rendszer tagjainak csak pár napja maradt az utalásra. Aki nem tartja be a határidőt, elesik a juttatásoktól.

GazdanetIlijin Kinga2010. 09. 15. szerda2010. 09. 15.

Kép: OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Csak pár nap maradt a befizetésre
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mivel az átutalások átfutási ideje akár több munkanapos is lehet, a gazdáknak ajánlott szeptember 20-ig átutalni a kárenyhítési hozzájárulást a megadott számlaszámra – hívja fel a figyelmet honlapján a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A kárenyhítési juttatásra ugyanis csak az jogosult, akinek a hozzájárulása a hónap utolsó napjáig megérkezik a számlára. Az idei, szélsőséges időjárásban és káreseményekben gazdag évben különösen fontos lehet az agrárkár-enyhítési rendszer tagjainak, hogy a határidőt pontosan betartsák, hiszen csak az jogosult a későbbiekben a kárenyhítési juttatásra, aki a határidőig befizette „tagdíját”.

Az MVH ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy a 2009. október 1. és 2010. szeptember 30. közti időszakra vonatkozó juttatási igényeknek október 20-ig kell beérkeznie a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) területileg illetékes hivatalához. Mivel ez is beérkezési határidő, a bejelentéshez szükséges nyomtatványokat ajánlott legkésőbb egy hónap múlva postára adni. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár múlt hónapban tett nyilatkozata szerint az arra jogosultak várhatóan decemberre juthatnak előleghez a kárenyhítési alapból.

Ezek is érdekelhetnek