Drágán mérik az egészséget?

Tudjuk, hogy kellene egészségesen étkezni, de nincs pénzünk rá – állítja a Nielsen napokban közzétett felmérése. A magyarok szerint az egészséges étel is finom, de néha mégis inkább olyasmit esznek, ami tényleg jólesik.

GazdanetIlijin Kinga2010. 09. 21. kedd2010. 09. 21.
Drágán mérik az egészséget?

Egy apró ellentmondás fedezhető fel annak a közvélemény-kutatásnak az eredményében, amit a napokban tett közzé a Nielsen piackutató. A nemzetközi felmérésben arról kérdezték a válaszadókat, hogy mit gondolnak az egészséges élelmiszerekről, fogyasztják-e őket, és ha nem, miért nem. A magyarok 55 százaléka szerint finomak az egészséges élelmiszerek, arra a kérdésre viszont, hogy miért nem fogyasztják őket mindig, a megkérdezettek jó része válaszolta azt: inkább valami mással kényeztetik magukat, ami igazán jólesik nekik.

Ezt az indokot említették egyébként legtöbbször az 55 országban, 27 ezer ember megkérdezésével zajlott vizsgálatban a fenti kérdésre. Magyarországon az átlagtól eltérően nem ez a válasz nyert: többségünk, 54 százalék azért nem táplálkozik egészségesen, mert drágának találja a megfelelő élelmiszereket. A lakosság kétharmada úgy gondolja, hogy tudja, melyik étel használ és melyik árt az egészségének, és 44 százalék szerint elegendő a kínálat a boltok polcain egészséges ételekből.