Ők döntenek földügyekben!

A parlament mezőgazdasági bizottsága ma megszavazta Nemzeti Földalap ellenőrző bizottságának 5 tagját. Három új jelölt kapott bizalmat a honatyáktól, két eddigi tagot pedig újraválasztottak. Akadt egy kis vita is.

GazdanetO. Horváth György2010. 09. 02. csütörtök2010. 09. 02.
Ők döntenek földügyekben!

Ahogy várható volt, valamennyi jelöltet támogatta a mezőgazdasági bizottság. Így a földalap ellenőrző bizottságának tagja lett Péter Mihály, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) alelnöke, Horváth Gábor, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) főtitkára, Klemencsics András, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) Pest megyei erdészeti igazgatóságának vezetője, Bacher János bakonyszentkirályi környezetgazdálkodási agrármérnök és Roszik Péter, a Magyar Agrárkamara elnökségi tagja.
 

Akadt egy kis vita is: a bizottság kikéri a közigazgatási és igazságügyi minisztérium állásfoglalását az ügyben, hogy nem összeférhetetlen-e Klemencsics András tagsága, mivel az állami szférában dolgozik, illetve Péter Mihály jelölésénél nem volt egységes az álláspont a MAGOSZ a Parasztszövetség és a Magyar Földbirtokosok Országos Szövetsége között. Horváth Gábor és Péter Mihály korábban is betöltötte e tisztséget.

Ezek is érdekelhetnek