Januártól 45-50 milliárd kifizetése indul

Januárban indul az agrár-környezetgazdálkodási támogatások kifizetése. A napokban jelenik meg az az új rendelet, amely egyértelműsíti, hogy mikor zárul le a támogatott beruházások megvalósítási határideje.

Gazdanet2011. 01. 11. kedd2011. 01. 11.
Januártól 45-50 milliárd kifizetése indul

Palkovics Péter, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke a 2011-es támogatási lehetőségek kapcsán egy baki agrárrendezvényen bejelentette: a napokban jelenik meg az az új rendelet, amely egyértelműsíti, hogy mikor zárul le a támogatott beruházások megvalósítási határideje. Az elnök által említett rendelet tartalmazza majd, hogy a támogatott beruházásokat késznek fogadják el már akkor, amikor az engedélyeztetési kérelmek benyújtása elkezdődik, de csak ezek beszerzése után fogadják be a kifizetési kérelmeket.

Az MVH idei első félévi kifizetési terveiről elmondta: a területalapú támogatások előlegeinek kifizetése kapcsán hetente közzé fogják tenni, hogy még hányan nem nyújtották be az igényléseket. Erre azért van szükség, hogy ne mindenki az utolsó hetekben adja be az igényét, amelyek befogadását május közepén mindenképpen lezárják.

Palkovics Péter beszámolt arról, hogy még januárban elkezdődik az agrár-környezetgazdálkodási támogatások kifizetése, ami május végéig 45-50 milliárd forintot jelent. A Natura 2000-s területeken gazdálkodók támogatásának kifizetése már elindult, január közepén 11,6 milliárd forint értékben a nemzeti tejtámogatás utalása is megtörténik. Szintén még ebben a félévben sor kerül az anyajuh tartásához, a szarvasmarha-tenyésztéshez, valamint dohány- és rizstermesztéshez kapcsolódó támogatások kifizetésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek