Lehet, hogy dioxinos tojást foglaltak le Budapesten

Dioxinveszély miatt német eredetű tojást foglalt le a szakhatóság pénteken az egyik fővárosi bevásárlóközpont élelmiszer-áruházában - írta a szombati Magyar Nemzet. Ráadásul kiderült, hogy a német takarmánygyártó tudott arról, hogy dioxinos tápot állít elő.

Gazdanet2011. 01. 08. szombat2011. 01. 08.
Lehet, hogy dioxinos tojást foglaltak le Budapesten

Dioxinveszély miatt német eredetű tojást foglalt le a szakhatóság pénteken az egyik fővárosi bevásárlóközpont élelmiszer-áruházában - írta a szombati Magyar Nemzet - számolt be az MTI. A cikk szerint a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal azonnali ellenőrzést végzett pénteken az élelmiszer-áruházban a Baromfi Terméktanács mezőgazdasági titkárának bejelentése alapján, akinek egy vásárló hívta fel arra a figyelmét, hogy az üzletben DE pecsétjelű, olcsó tojást lehet kapni.

A Magyar Nemzet emlékeztetett arra: a napokban Németországban mérgező és rákkeltő dioxint találtak a baromfik takarmányában, a szennyező anyag pedig a határértéket meghaladó mennyiségben átkerült a helyben termelt tojásokba is. Ez alapján feltételezhető, hogy az összes németországi tojásban megtalálható az emberi szervezetre káros anyag - olvasható a lapban.


Az élelmiszer-áruházban árult tojásokból vett minta eredménye egy-két napon belül eljuthat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz, ahol megállapítják, hogy jelentettek-e bármilyen veszélyt a fogyasztókra a német tojások.

Ezek is érdekelhetnek