MSZP: nincs mit enni az állatoknak!

MSZP: nincs mit enni az állatoknak! Egyre több telepet ürítenek ki, mert nem éri meg az állatokat etetni. A takarmány egyre drágább, a belvíz miatt az idén is gondok lesznek a terméssel. A termelők bevételei, jövedelme rosszul alakul. Ezért a kormánynak sürgősen átfogó intézkedéseket kellene hoznia az ágazatért – állítják a szocialisták. A múlt évi kedvezőtlen időjárás után a mezőgazdaságban az idei év is igen nehéz lesz – írják közleményükben. A belvizes és a károsan átázott terület összesen több mint egymillió hektárt tesz ki, a szántóterület 20 százalékát, és az állattenyésztés is egyre nagyobb bajba kerül, a magas takarmányárak miatt nagyarányú sertésvágások kezdődtek, egyre több telepen nem lesz mit etetni az állatokkal –idézi az MTI a közleményt. A mezőgazdaságban felgyülemlő problémák mielőbbi megoldása érdekében az agrárágazat helyzetének áttekintésére szólítja fel a kormányt az MSZP Országos Agrár- és Vidékpolitikai Tagozata felszólítja a kormányt, hogy sürgősen tekintse át az ágazat helyzetét. Felelősségteljes intézkedések szükségesek, amelyek hosszú távon fenntartják az ágazat likviditását, nem akasztják meg az állattenyésztési beruházásokat és biztosítják a szükséges takarmányalapot – szögezi le közleményében a párt agrártagozata.

GazdanetIlijin Kinga2011. 01. 22. szombat2011. 01. 22.

Kép: Kecskemťt, 2007. oktůber 15. ’szibķza vetťse Kecskemťt hatŠrŠban. Fotů: UjvŠri SŠndor

MSZP: nincs mit enni az állatoknak!
Kecskemťt, 2007. oktůber 15. ’szibķza vetťse Kecskemťt hatŠrŠban. Fotů: UjvŠri SŠndor

A múlt évi kedvezőtlen időjárás után a mezőgazdaságban az idei év is igen nehéz lesz – írják közleményükben. A belvizes és a károsan átázott terület összesen több mint egymillió hektárt tesz ki, a szántóterület 20 százalékát, és az állattenyésztés is egyre nagyobb bajba kerül, a hetente csúcsot döntő, folyamatosan magas takarmányárak miatt nagyarányú sertésvágások kezdődtek, egyre több telepen nem lesz mit etetni az állatokkal – olvasható a szocialisták közleményében, melyet az MTI szemlézet0t.

A mezőgazdaságban felgyülemlő problémák mielőbbi megoldása érdekében az agrárágazat helyzetének áttekintésére szólítja fel a kormányt az MSZP Országos Agrár- és Vidékpolitikai Tagozata felszólítja a kormányt, hogy sürgősen tekintse át az ágazat helyzetét. Felelősségteljes intézkedések szükségesek, amelyek hosszú távon fenntartják az ágazat likviditását, nem akasztják meg az állattenyésztési beruházásokat és biztosítják a szükséges takarmányalapot – szögezi le közleményében a párt agrártagozata.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek