Túl olcsó tej: fizetnie kell a Tesco-nak is!

Összesen 7,6 millió forint bírságot kell fizetnie a Tesco-nak, mert beszerzési ár alatt értékesített tavaly UHT-tejet. Erről a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) döntött.

Gazdanet2011. 01. 05. szerda2011. 01. 05.
Túl olcsó tej: fizetnie kell a Tesco-nak is!

Beszerzési ár alatt értékesített tavaly egyes külföldről származó, ultramagas hőmérsékleten kezelt (UHT) tejeket a Tesco-Global Áruházak Zrt., ezért az MgSzH a vállalatra összesen 7 609 383 forintos bírságot szabott ki – tájékoztatták az agromonitor.hu-t a hivatal illetékesei. A vizsgálat eredményei szerint a társaság a Mlieko (Lapte) és az Almliesl márkájú, 1,5 százalékos, egy literes kiszerelésű UHT tejeket forgalmazta 119 és 125 forintos literenkénti áron. A beszerzési ár alatt értékesített termékek mennyisége ugyanakkor üzleti titoknak minősül – közölte az MgSzH.

A Tesco és az Auchan ellen a Tej Terméktanács tett bejelentést még tavaly az importtejek beszerzés ár alatti értékesítésének gyanújával. Az MgSzH az ügyben az Auchanra már korábban mintegy 20,5 millió forintos büntetést szabott ki, amelyet az üzletlánc meg is fizetett. A Tesco ugyanakkor egyelőre vizsgálja a bírságról szóló határozat alapját képező adatokat – fogalmaztak a vállalat illetékesei.
 

Ezek is érdekelhetnek