A Kossuth téren tüntetnek a sertéstartók!

Március 30-án demonstrálnak a Kossuth téren a sertés és baromfitartók helyzetük ellehetetlenülésük miatt. A megmozdulást a Magyar Sertéstartók Szövetsége szervezi.

GazdanetO. Horváth György2011. 03. 21. hétfő2011. 03. 21.
A Kossuth téren tüntetnek a sertéstartók!

Jövő hét szerdán, március 30-án demonstrálnak a sertés- és baromfitartók a fővárosi Kossuth téren, hogy felhívják a figyelmet helyzetül ellehetetlenülésére. A megmozdulást a Magyar Sertéstartók Szövetsége szervezi azt követően, hogy számos felhívást intézet az agrártárcához, a kormányhoz. Legutóbb a miniszterelnöknek írott nyílt levélben kértek segítséget, de az szerintük elmaradt.

A Magyar Sertéstartók Szövetsége honlapján olvasható, demonstrációra felhívó tájékoztató szerint „Mindenkit várnak a szervezők, akinek fontos, hogy Magyarországon ne szűnjön meg az állattenyésztés, és ne legyünk teljesen import ország, kiszolgáltatva a magyar fogyasztókat a külföldi élelmiszereknek, valamint hogy megőrizzük az amúgy is nehezen fenntartott magyar munkahelyeket. Kénytelenek vagyunk demonstrálni, mivel az összes tárgyalási lehetőséget kimerítettük, a VM béna kacsaként tehetetlenkedik a problémák megoldásával, ami minden állattartónak több millió forintos kárt okoz hónapról-hónapra.”

Ezek is érdekelhetnek