Egy hét van hátra a támogatásból

Március 31-ig nyújthatók be az őshonos állatfajták megőrzése jogcímben az első éves kifizetési kérelmek!

GazdanetO. Horváth György2011. 03. 24. csütörtök2011. 03. 24.

Kép: Hortobágy szürkemarha pásztor 2010.11.27. fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter

Egy hét van hátra a támogatásból
Hortobágy szürkemarha pásztor 2010.11.27. fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter

Március 31-ig tart az őshonos állatfajták támogatásánál a kifizetési kérelmek meghosszabbított benyújtási határideje. A kérelmeket legkésőbb eddig adhatják postára azok a tenyésztők, akik a 2010. január 1-től 2010. december 31-ig tartó támogatási időszakra igényelnek kifizetést.

A határidő jogvesztő hatályú, így az ezt követően postára adott kérelmeket a közleményt kiadó Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.

A Hivatal javasolja, hogy azok a gazdálkodók is nyújtsanak be kifizetési kérelmet, akik a támogatási határozatukat megfellebbezték, mert a későbbiekben ennek pótlására még akkor sincs lehetőség, ha a jogorvoslati eljárás az ügyfél javára dönt. Ezen ügyfelek esetében a kifizetési kérelmek elbírálása a fellebbezésre indult eljárás lezárását követően történik meg.

A kifizetési kérelmeket az ügyfél székhelye szerint illetékes MVH kirendeltségre kell benyújtani a 11/2011 (II.1.) számú MVH Közleményben foglaltak alapján.

A támogatás célja az alacsony létszámú őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzése, genetikai állományuk megvédése, valamint a tenyészetükkel járó többletköltségek fedezése.

Ezek is érdekelhetnek