Ki lesz az ország legjobb hentessegédje?

Mától országos döntőn derül ki, hogy ki lesz az ország legjobb hentesinasa, hivatalos néven húsipari termékgyártója. A verseny három napos, így 2011. március 21-23. között Kunhegyesen, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium ad helyet.

GazdanetO. Horváth György2011. 03. 21. hétfő2011. 03. 21.
Ki lesz az ország legjobb hentessegédje?

Ma kezdődik a Szakma Kiváló Tanulója versenysorozat második fordulója, melyben a hentestanulók – húsipari termékgyártók – mérik össze tudásukat. 2011. március 21-23. között Kunhegyesen, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban tartanak elméleti, gyakorlati írásbeli és szóbeli megmérettetéseket.

Legutóbb két hete, a pékinasok országos döntőjére került sor Kapuváron. Nagyszerű eredményekkel zárult a pék Szakma Kiváló Tanulója verseny. A 18 versenyzőből 17-en felszabadultak, vagyis az év végi bizonyítványukba 100%-os teljesítmény és jeles osztályzat kerül. A 18. (az egy, aki nem szabadult fel) versenyző is kérheti valamennyi modulból a versenyen elért eredményének beszámítását. Werli József a Pék Szövetség főtitkára - a versenybizottság elnöke - összefoglalójában kiemelte, hogy az idei évben kimagaslóan jól teljesítettek a versenyzők az eddigi évekhez képest (a mezőny egyöntetűen jól felkészített és jól felkészült volt) és egy nagyon jó hangulatú, remek versenyt zárhattunk. Köszönet a kapuvári Berg Gusztáv Szakiskolának és az Ambrózia Pékségnek! - olvasható a versenyek szervezőjének, a Magyar Agrárkamarának az összefoglalójában.

Ezek is érdekelhetnek