Már megint nagy baj van Győrben!

Nyolcvan dolgozó és ötven beszállító várja a bérét az egykori Pannon-Baromfi, majd Pannon-Szárnyas telephelyét megvásárolt arab tulajdonú Amanah Baromfi Kft-től. A cég harmadik hónapja nem termel – írta a Kisalföld.

Gazdanet2011. 03. 31. csütörtök2011. 03. 31.
Már megint nagy baj van Győrben!

A győri üzem dolgozói arra várnak, hogy megkapják a december óta elmaradt fizetésüket, és amennyiben a termelés nem indul újra, a végkielégítésüket és a papírjaikat, hogy módjukban álljon új munkahelyet keresni maguknak.

A győri baromfiüzemet korábban a Pannon-Szárnyas Kft. működtette, ám a cég tavaly felszámolás alá került. A telephelyet egy éve a budapesti Váci útra bejelentett Amanah Baromfi Kft. vette át, amely új szerződést kötött a munkavállalók egy részével. Utoljára január első hetében volt munka, azóta viszont állnak a gépek.

Az Amanah Baromfi Kft. vezetése elérhetetlen. Bajban van a dolgozók érdekeit képviselő Vasas Szakszervezet is, amely 80 munkavállaló jövőjéről tárgyalna a tulajdonossal. A korábbi felszámolásnál még volt erre mód, az emberek a bérgarancia-alapból megkapták a pénzüket is. Most erre kevés az esély.

A cég ügyében ismeretlen tettes ellen nyomozás folyik csalás gyanújával, ám az eljárásról a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre nem árult el részleteket.
 

Ezek is érdekelhetnek