Egy hónap és beindul a baromfigyár

A hónap végén elkezdődik a próbaüzem a Zalai Baromfifeldolgozó Kft. közel 1,5 milliárdból megépített gyárában a pacsai ipari parkban.

Gazdanet2011. 10. 04. kedd2011. 10. 04.

Fotó: AFP/Getty Images

(FILES) This picture taken in 2002 at at Fotó: AFP/Getty Images

A napokban elkészült, s a hónap végén a próbaüzem is elkezdődik az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb baromfifeldolgozó üzemében, amelyet mintegy 1,5 milliárd forintos költséggel a Zalai Baromfifeldolgozó Kft. épített fel Pacsán a helyi ipari parkban.

A csaknem négyezer négyzetméteres, évi mintegy 3 millió csirke és 800 ezer pulyka feldolgozására alkalmas létesítményben évi ötezer tonnányi késztermék készülhet. Az új üzembe már mintegy ötven dolgozót vettek fel, a tervezett 120 fős létszámot várhatóan 2012 végére érik el - írta a lap.

A Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-t 2008-ban, a Zalabaromfi Zrt. csődje, majd felszámolása után hat beszerző és értékesítő szövetkezet, valamint a Zala-Cerália, illetve az Első Zalai Takarmányipari Kft. hozta létre 270 millió forintos törzstőkével. A cég döntően a beszállító termelőké, a több mint 90 pulykatartó és 30 csirketenyésztő által létrehozott beszerző és értékesítő szövetkezetek a törzstőke több mint 90 százalékát jegyzik.

A pacsai beruházás megvalósítását az előző kormány 401 millió forintos vissza nem térítendő, a jelenlegi pedig 224 milliós munkahelyteremtő támogatással segítette, a többit saját erőből, valamint az OTP Bank által nyújtott hitelből finanszírozták - írta hirado.hu által idézett Napi Gazdaság.

Ezek is érdekelhetnek