Ezer új munkahely Tolna megyében!

Közfoglalkozatási mintaprogram indult Tolna megye két kistérségében, ahol negyvenhat településen közel ezer embert vonnak be a munkába.

Gazdanet2011. 10. 07. péntek2011. 10. 07.
Ezer új munkahely Tolna megyében!

A Belügyminisztérium, a Tolna Megyei Kormányhivatal és a megyei munkaügyi központ a startmunka mintaprogramról szóló megállapodása szerint a tamási és a dombóvári kistérségben 947 embernek biztosítanak december 31-ig nyolc órás közfoglalkoztatást - olvasható a kormányzati portálon.

A munkanélküliek a két mintaprogram keretében növénytermesztést, belvízelvezetési feladatokat végeznek, mezőgazdasági utak helyreállításában, illegális lerakók megszüntetésében vesznek részt; mindezért 57 ezer forintos közfoglalkoztatási bért, illetve 78 ezer forintos garantált közfoglalkoztatási bért kapnak. A bért, a járulékokat és a közvetlen költségeket a belügyminisztérium biztosítja.

Tamásiban száznegyven közmunkás közül 70 ember egy 78 hektáros önkormányzati kertészetben kap munkát, ahol gyümölcsösöket telepítenek, energiafüvet, illetve takarmánynövényeket termesztenek - mondta az MTI-nek Széles András (Fidesz-KDNP) alpolgármester. Dombóváron a képviselő-testület döntése szerint hat hektár önkormányzati területet biztosítanak 40 ember mezőgazdasági foglalkoztatásához.

A közfoglalkoztatással jelentősen csökken a két kistérségben a munkanélküliség; Tolna Megyei Munkaügyi Központ legutóbb közzé tett adatai szerint a dombóvári kistérségben augusztus végén 2.626, a tamási kistérségben 2.993 álláskeresőt tartottak nyilván, ami a munkavállaló korú népesség 11,8, illetve 11,3 százaléka volt.

Ezek is érdekelhetnek