Ilyen évek óta nem volt!

Ritka alkalom adódik ma: két húsüzem felújított részlegét is átadják a tulajdonosok. Az egyik Bólyban, a másik Kaposváron kezd működni.

Gazdanet2011. 10. 25. kedd2011. 10. 25.
Ilyen évek óta nem volt!

Ma két új húsüzem avatását is elvégzi Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter, amire az utóbbi években nem volt példa. A magyar tulajdonban lévő Pikker Kft. folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően mára évi 100 ezer darab sertést dolgoz fel. A bólyi húsüzem megvásárlása, és a rekonstrukciós nagyberuházás újabb mérföldkő a vállalat és a térség életben. A fejlesztés eredményeként 70 új munkahely jön létre, így a mohácsi és a bólyi üzemben együttesen 160 embernek adnak munkát, 160 családnak tisztes megélhetést. A beruházás értéke megközelíti 1,2 milliárd forintot, amelyből 400 millió forint az EMVA keretéből elnyert támogatás.

A Kométa ’99 Zrt. 600 embernek ad munkát, ezzel Kaposvár és Somogy megye egyik legnagyobb munkaadója. Az új szalámi érlelő üzem, és a felújított sertésvágó, húsdaraboló, húscsomagoló üzem átadásával a vállalat további munkahelyeket hozott létre. Évi 800 ezer darab, hazai tenyésztőtől származó sertéshús dolgoznak fel, és 20 ezer tonna húskészítményt állítanak elő. Az elmúlt tíz évben a Kométa ’99 Zrt. beruházásainak értéke meghaladta a 8 milliárd forintot, amelyhez közel 1 milliárd forint támogatást nyertek.

Ezek is érdekelhetnek