Devecser: szövetkezet a vörösiszap után

A közfoglalkoztatáson alapuló szociális szövetkezet létrehozását tervezik a devecseri kistérségben; a februárban induló közmunkaprogram mintegy háromszáz embernek ad majd munkát - tájékoztatta Toldi Tamás (Fidesz-KDNP), Devecser polgármestere az MTI-t.

Gazdanet2012. 01. 12. csütörtök2012. 01. 12.

Kép:

Devecser: szövetkezet a vörösiszap után

Közlése szerint a 27 településből álló devecseri székhelyű kistérség még tavaly pályázott a közfoglalkoztatási programban való részvételre. A közmunkásokkal az árkok, mezőgazdasági utak karbantartásán túl hosszú távú elképzelései vannak a település önkormányzatának: terveik szerint a program később egy önállóan működő, élelmiszertermeléssel foglalkozó szociális szövetkezet alapját fogja képezni.

Toldi Tamás elmondta, hogy az önkormányzat 17 hektáros mezőgazdasági területén gyümölcstelepítéssel és kertészeti munkákkal foglalkoznak majd, míg a károsodott területből 8 hektáron energiaültetvényt hoznak létre. Az egész éves foglalkoztatást teremtő önkormányzati szövetkezet helyben megtermelt élelmiszerrel látná el a települések közintézményeit, később a tevékenységét állattenyésztéssel is bővítenék.

Ezek is érdekelhetnek