Mégsem volt fertőzött az ásványvíz?

Két hete történt, hogy coliform baktériummal szennyezett vizet talált a Heves Megyei Kormányhivatal Állategészség-ügyi és Élelmiszer-ellenőrző hatósága egy csányi palackozó üzemben.

Gazdanet2012. 01. 26. csütörtök2012. 01. 26.
Mégsem volt fertőzött az ásványvíz?

A kétféle márkából az egyiket a Spar forgalmazza, s a hírre beszedték a kétes tisztaságú S-Budget vizeket a polcokról, megyénkben is. Fehér István a Spar Magyarország Kft. kommunikációs vezetője lapunkkal akkor azt közölte, független laborban vizsgáltatják meg a termékeket, s az eredmények megismeréséig azokat nem forgalmazzák - írta a Napló. Azóta a vizsgálat lezárul, eredményeiről Fehér István szerdán az alábbi közleményben számolt be.

“Valamennyi a SPAR által forgalmazott S-Budget szénsavas és szénsavmentes ásványvízből a Wessling Hungary Kft. akkreditált laboratóriumban összesen 60 darab mikrobiológiai vizsgálatra került sor, amelyek a hatóság által kifogásolt coliform baktériumra minden minta esetében negatív eredményt hoztak. (…) A cégcsoport a fenti vizsgálatok eredményei alapján az S-Budget ásványvizeket ismét árusítja.”
 

Ezek is érdekelhetnek