Most kell igényelni a tavalyi pénzeket!

Január 31-ig adhatják be az elmúlt év negyedik negyedévére eső állatjóléti támogatási kérelmeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) a baromfitermelők – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet kéri, hogy a gazdálkodók a támogatások igényléséhez szükséges szakmai ellenőrzési lapokat mielőbb küldjék meg.

Gazdanet2012. 01. 11. szerda2012. 01. 11.

Kép: bikal pulyka tenyészet farm állattartás szárnyas 2010 03 08 Fotó: Kállai Márton

Most kell igényelni a tavalyi pénzeket!
bikal pulyka tenyészet farm állattartás szárnyas 2010 03 08 Fotó: Kállai Márton

A baromfitermelőknek az elmúlt év után összesen 4 milliárd forint állatjóléti támogatás jár, amelyet az idén kapnak meg. A gazdálkodók a forrásokhoz akkor juthatnak hozzá, ha az MVH valamennyi igénylést összesítette. A hivatal a baromfitermelőknek a 2010-es teljes támogatást tavaly áprilisban fizette ki, de az idén elképzelhető, hogy a jogosultak az elmúlt év első három negyedévre eső, már kérelmezett támogatásokat korábban, akár februárban megkaphatják, ha ehhez a szükséges források is rendelkezésre állnak.

A baromfitermelőknek az elmúlt év utolsó negyedévének támogatásaihoz január 31-ig kell megküldeniük a szakmai ellenőrzési lapokat a BTT-hez, támogatás-igényléseiket pedig szintén január 31-ig nyújthatják be az MVH-hoz. E kérelmekre a hivatal várhatóan áprilisban fizet.

Az állatjóléti támogatások igényléséhez a gazdálkodóknak az N0125 számú nyomtatványt kell kitölteniük, amelyet az MVH honlapján érhetnek el. Ahogyan az elmúlt év korábbi negyedéveinél is, a támogatások igényléséhez szakmai ellenőrzési lapot is ki kell kitölteni, amelyet a BTT címére mielőbb meg kell küldeni. Az aktuális szakmai ellenőrzési lap a következő linken tekinthető meg, illetve tölthető le. A terméktanács táblázatos segítséget állított össze, amely fajonként, támogatási jogcímenként is segítheti a szakmai ellenőrzési lap kitöltését, ez a következő linkre kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetnek