Rovartámadás várható a repcében

Eddig igen enyhe őszünk és telünk volt, s ez – a gazdálkodók is megtapasztalhatják – nagyban kedvezett a kártevők felszaporodásának és biztonságos áttelelésének, amelyek hamarosan készen állnak arra, hogy megfertőzzék kultúrnövényeinket.

Gazdanet2012. 01. 24. kedd2012. 01. 24.
Rovartámadás várható a repcében

A repcében különösen veszélyessé válhat a helyzet, hiszen annyi a kártevő, hogy akár 250-300 ezer hektárnyi növényt is megfertőzhet. Ehhez képest a repceterület várhatóan feleennyi vagy még kevesebb lesz. Mi következik ebből? A meglévő repcéseket különösen erős rovarinvázió fenyegetheti! Mihelyt kimelegszik az idő és a hőmérséklet tartósabban eléri a 7-10 fokot, a nagy repceormányos és a repceszárormá­nyos elkezdi a növény károsítását.

Figyeljünk oda, és készüljünk föl a kártevők támadására: enyhe idő esetén repcéinket már februártól folyamatosan szemlézzük rendszeresen, és szükség esetén végezzük el a kezdő permetezéseket NURELLE-D-vel, amely azonnali taglózó és kiemelkedő tartamhatásával biztos védelmet nyújt repceültetvényeinknek.

Jó egészséget kívánok!

A fent leírtak tájékoztató jellegűek. Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termékek címkéjén található utasításokat!

 

Ezek is érdekelhetnek