Figyel a szakma, izgulnak a versenyzők

Idén tavasszal második alkalommal kerül sor a Magyar Agrárkamara szervezésében a középfokú mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmákat tanulók országos szakmai tanulmányi versenyeinek megrendezésére – hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara.

GazdanetO. Horváth György2012. 03. 23. péntek2012. 03. 23.
Figyel a szakma, izgulnak a versenyzők

A több mint 500 tanulót megmozgató versenysorozat keretében külön-külön mérik össze tudásukat a technikus képzést folytató szakközépiskolák és a szakmunkásképzők végzős diákjai. Előbbiek az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek, utóbbiak a Szakmai Kiváló Tanulója Versenyek döntőiben.

A mezőgazdasági és élelmiszeripari versenyeknek hosszú évtizedes hagyományai vannak. A versenyek különböző helyszíneken, a szakmák sajátosságainak megfelelő, eltérő feltételek biztosítása mellett kerülnek megrendezésre. A Magyar Agrárkamara a Vidékfejlesztési Minisztérium jóváhagyásával készíti el a versenykiírást, és a versenyszabályzat alapján felügyeli a versenyek lebonyolítását. A versenyeknek helyet biztosító rendező iskolákkal, gazdálkodó szervezetekkel közösen arra törekszik, hogy a versenyprogramokat kísérő rendezvények alkalmat adjanak a szakmák népszerűsítésére, gazdálkodó szervezetek bemutatkozására, szakember találkozókra is.

Ezek is érdekelhetnek