Földbe és aranyba kell fektetni

A világ egyik legbefolyásosabb pénzügyi tanácsadója azt mondja, most olyan a világgazdasági helyzet, hogy aranyba és termőföldbe kell fektetni a jövedelmek egy részét. Pesszimista előérzetei vannak Marc Fabernek.

GazdanetO. Horváth György2012. 03. 12. hétfő2012. 03. 12.
Földbe és aranyba kell fektetni

Marc Faber, a befektetési guruként és látnokként elhíresült svájci befektető jó szimattal érzett meg a múltban nagy átfogó trendeket, és ez vagyonkezelő cége, a Marc Faber Limited ügyfelei számára már eddig is busás haszonnal térült meg. Az privatbankar.hu tájékoztatása szerint az utóbbi napokban számos nemzetközi médiában jelentek meg vele interjúk, amelyekből szemezgetve meglehetősen pesszimista jövőkép rajzolódik ki.

A befektetési guru szerint az EKB tőkeinjekciója hosszú távon inflációt fog okozni, elkerülhetetlenül be fog következni az euró értékvesztése. Kritizálta. Az infláció elleni védekezésként pedig az aranyat javasolta. A Közel-Kelet hamarosan lángokban áll, jön a harmadik világháború, és ezért a végső válságra való felkészülésben aranyat és termőföldet érdemes venni. Hogy mindebből mi valósul meg, nem tudni, reméljük, kevés. Az viszont biztos, és az utóbbi években bebizonyosodott, hogy a föld és az arany jelentős tőkét vonzott a világban.
 

Ezek is érdekelhetnek