Hamarosan indul az egységes kérelem beadása

A 2012. évi egységes kérelem keretében – a változásvezetési kérelmen felül - 25 jogcímre lehet kérelmet kitölteni és benyújtani. Az elektronikus kérelemkitöltő felület 2012. április 2-án nyílik meg.

GazdanetO. Horváth György2012. 03. 25. vasárnap2012. 03. 25.
Hamarosan indul az egységes kérelem beadása

2012-ben az egységes kérelem keretein belül összesen 25, köztük az alábbi 5 jogcím alapján igénybe vehető támogatásokra lehet kérelmet benyújtani.
- A húsmarha és a juh ágazatokban nyújtott kérődző szerkezetátalakítási nemzeti program Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott különleges támogatása;
- Különleges rizstámogatás;
- Az egységes területalapú támogatáshoz kapcsolódó elkülönített bogyós támogatás;
- Mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás;
- Natura 2000 erdőterületen történő gazdálkodáshoz nyújtandó kompenzációs támogatás.

Az MVH nem tervez alapvető változásokat a kérelem kitöltés, illetve benyújtás folyamatára vonatkozóan. A kérelem kitöltését és benyújtását a korábbi éveknek megfelelően az alábbiak szerint tudják az ügyfelek megtenni:
- Amennyiben a gazdálkodó rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, saját nevében saját ügyfélkapuján keresztül.
- Amennyiben a gazdálkodó nem rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval
- Mechnikai közreműködőként igénybe veheti falugazdászát, vagy agrárkamarai tanácsadóját,
- meghatalmazhatja falugazdászát, vagy agrárkamarai tanácsadóját,
- meghatalmazást adhat saját tanácsadójának.

Felhívják továbbá a figyelmet, hogy az ügyfelek már az elektronikus kérelemkitöltő felület megnyílása előtt kezdjék meg nyilvántartási adatik felülvizsgálatát, pontosítását; a meghatalmazott a kérelem kitöltését csak az MVH által nyilvántartásba vett, érvényes meghatalmazással tudja megkezdeni; amennyiben a gazdálkodó technikai közreműködőt kíván igénybe venni, minden esetben – függetlenül attól, hogy 2011-ben adott-e megbízást technikai közreműködésre – időben gondoskodjon a 2012. évi EK beadására vonatkozó, technikai közreműködés igénybevételéről szóló nyomtatvány kitöltéséről.

A támogatás igénylésére vonatkozó részletes feltételeket tartalmazó tájékoztató 2012. márciusától az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) található meg.

Ezek is érdekelhetnek