Átadták a legnagyobb csirkegyárat

Bábolnán 7 ezerről 22 ezer tonnás kapacitásra bővítették az amerikai tulajdonú OSI Food Solutions csirkefeldolgozóját. Ezzel innen látják el a McDonalds európai hálózatát csirkehús termékekkel.

GazdanetO. Horváth György2012. 07. 02. hétfő2012. 07. 02.
Átadták a legnagyobb csirkegyárat

A napokban Bábolnán adták át Magyarország legnagyobb csirkehús-feldolgozóját, amelyet a korábbi üzem bővítésével alakítottak ki, 5,5 milliárd forint értékű, saját finanszírozású beruházással. A fejlesztéssel a korábbi 7000 tonnás termelőkapacitás háromszorosára bővül, a társaság évi 22000 tonna csirkehúsos termék előállítására képes. A beruházás a jelenlegi 95 mellett 60 új munkahelyet teremtett - közölte Erdélyi György, az OSI Food Solutions Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A bábolnai üzem termékeit 90 százalékban a McDonalds európai hálózatának értékesítik. Az új beruházással a korábban más európai OSI üzemek által szállított termékek is Bábolnán készülnek. Az OSI Food Solutions Hungary összesen 16 ország éttermeibe szállít itt gyártott csirkehúsos termékeket.

A vállalat amerikai anyacége 1955 óta beszállítója a McDonalds-nak, a magyar társaság jogelődje, a Bábolna Mezőgazdasági Kombinát pedig 1988-ban kezdte meg a szállítást a hazai étteremláncnak.

Az OSI Food Solutions Kft. Magyarország egyik legnagyobb feldolgozott csirkehúsos termékeket gyártó üzeme. A bábolnai székhelyű cég 2011-ben elérte a 7,4 milliárd forintos árbevételt. Az anyavállalat, az OSI Group LLC 18 országban működő 45 üzemével több mint 50 éve tölt be vezető szerepet a feldogozott hústermékek előállításában és értékesítésében. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is részt vett az avatáson.

Ezek is érdekelhetnek