Mobiltelefonnal harcolnak a parlagfű ellen

Már működik az Ambrosia. Vagyis kell egy mobil telefonos fotó, GPS koordináták, néhány kattintás és bárki bejelentheti, ha parlagfűvel borított területre akadt. Új lehetőség a hanyag földbirtokosok feljelentésére.

GazdanetO. Horváth György2012. 07. 11. szerda2012. 07. 11.
Mobiltelefonnal harcolnak a parlagfű ellen

A parlagfű latin nevét – Ambrosia - választotta az rendszer, amelynek alapja egy több platformon futó okostelefon alkalmazás, amelyen fényképpel, dátummal, GPS koordinátákkal és esetlegesen megjegyzéssel kiegészített bejelentéseket pár kattintás után be lehet küldeni egy központi adatbázisba. A parlagfűvel szennyezett területek térképen vagy listában megtekinthetők. A rendszerről, a bejelentésről és a parlagfűről szintén közvetlenül az alkalmazásból tájékozódhat a felhasználó. Mindehhez párosul a www.parlagfu.hu weboldal, ahol akár számítógépen is tehetünk bejelentést egy képet feltöltve és térképen megjelölve.

Az alkalmazással az ötletgazdák - GreenLat Nonprofit Kft. , BESTEST Kft. - szeretnék az emberek minél szélesebb körét elérni, tájékoztatni és mozgósítani a parlagfűvel kapcsolatban. Ezért a bejelentések adatain és statisztikákon túl közérdekű és hasznos információkat is közölnek, Facebook közösségi oldalakra és partner weboldalakra is hivatkoznak.

Ezek is érdekelhetnek