Diplomás pálinkások

Négy fél év alatt diplomát lehet szerezni a pálinka készítés és értékelés tudományából. Szeptembertől a Budapesti Corvinus Egyetem indítja a felsőfokú képzést.

Gazdanet2012. 08. 06. hétfő2012. 08. 06.
Diplomás pálinkások

2012 őszétől levelező tagozaton várja a pálinkakészítés iránt érdeklődőket a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Élelmiszertudományi Kara. Pálinkamester szakmérnök, illetve szaktanácsadó képzése indul.

Kasza Gyula egyetemi adjunktus az MTI-nek elmondta, a képzés kiterjed majd a pálinkakészítés technológiájára, műveleteire és berendezéseire, a pálinkaminőség-vizsgálatra és a minősítésre (bírálatra), a nyersanyagismeretre, a különleges párlatok készítésére, a pálinkakultúrára, pálinkamarketingre és a szakjogi, vállalkozási, pénzügyi, illetve kereskedelmi ismeretekre.

Az adjunktus szerint a négy féléves képzés 15 főtől indítható. A szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkezők pálinkamester szakmérnök, míg a más területen végzett, legalább főiskolai, illetve BSc szintnek megfelelő felsőfokú végzettségű hallgatók pálinkamester szaktanácsadó képzettséget szerezhetnek. A képzés nyitva áll a felsőfokú képzettséggel nem rendelkezők számára is, részükre azonban diploma nem, csak a képzésen való részvételt tanúsító igazolás lesz kiadható.