Számítógépet kaphat 40 ezer paraszt

Szeptember 1-jétől indul a GAZDANet program: 3,5 milliárd forint értékben pályázhatnak a kistermelők számítógépre, így csaknem 39 ezer gazda élhet az internet előnyeivel.

Gazdanet2012. 08. 28. kedd2012. 08. 28.
Számítógépet kaphat 40 ezer paraszt

Egy jelentkező maximum 90 ezer forintos támogatást kaphat, így csaknem 39 ezer gazda élhet majd az elektronikus kommunikáció és ügyintézés előnyeivel. A kérelmeket szeptember 1-30. között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). Az erről szóló jogszabály megjelent a Magyar Közlönyben.

A támogatás mértéke az elszámolható kiadások 40%-a, fiatal gazdáknak 50%-a. Az igényelt gépeket a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) munkatársai adják át a nyertes pályázóknak legkésőbb 2013. március 31-ig.

A támogatás feltétele, hogy a számítógépet 5 évig fenn kell tartani, rendszeresen használni kell az MVH-val és a NAKVI-val való kapcsolattartásra, ügyintézésre, és el kell végezni egy egyhetes számítógépes tanfolyamot. A kurzus költsége a szakképzésre fordítható támogatásból visszaigényelhető. A GAZDANet program a legkisebb (4 EUME alatti) üzemméretű termelőknek segít a gazdálkodást és az ügyintézést megkönnyítő, internet-hozzáférésre alkalmas számítógép beszerzésében.
 

Ezek is érdekelhetnek