Ellenőrzik a támogatott területeket

Támogatást elnyert és elnyerő gazdálkodókat kért fel adategyeztetésre a kifizetőügynökség. Ennek keretében a támogatás alapjául szolgáló területek pontos határait, adatait kell megadni, ellenőrizni, lejelenteni.

GazdanetO. Horváth György2012. 10. 24. szerda2012. 10. 24.
Ellenőrzik a támogatott területeket

2012. október 19-én megkezdődött az egységes kérelmek keretében igényelt területek második körös keresztellenőrzése alapján a hivatal által előállított adategyeztető végzések postázása. A mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja az érintett gazdálkodók figyelmét a korábbi évekhez képest történt változásokra, melyek a következők:
 • a fizikai blokkok területével összefüggő idei keresztellenőrzés (blokktúligénylés-vizsgálat) és adategyeztetés két körben valósul meg: az augusztus elején lezajlott, valamint a napokban elindított folyamatok során,
 • a második körös adategyeztetés során is – hasonlóan az augustusi folyamatokhoz – az MVH kizárólag az adategyeztetésre felszólító és a túligényelt blokkokat, illetve a túligényelt egybeművelt területeket tartalmazó blokkokat bemutató végzés postai úton történő kiküldésével értesíti az érintett ügyfeleket (az egységes kérelemben az elektronikus ügyintézést igénylő ügyfeleket is), ami azt jelenti, hogy a hivatal az adategyeztetésre szolgáló korábbi években megismert papír alapú betétlapot nem küld az érintett ügyfelek részére,
 • az adategyeztetésre szolgáló papír alapú betétlap helyett az ügyfelek a hivatal honlapján, az egységes kérelem benyújtás kapcsán már megismert menüpont alatt, az adategyeztető végzésben található egyedi jelszó felhasználásával érhetik el az adategyeztetés célját szolgáló elektronikus rögzítő felületet („W0129 egységes kérelem adategyeztetés - október”). Az egységes kérelemnél megismert módon kell benyújtani ügyfélkapun keresztül a felülvizsgált területadatokat és parcellarajzokat tartalmazó mentett adatokat.

Az MVH a napokban kiküldött adategyeztetésre felszólító végzéssel az igényelt területek alapján túligényelt fizikai blokkok vonatkozásában szólítja fel az érintett ügyfeleket a terület adataik felülvizsgálatára. A W0129 azonosítójú kérelem benyújtásának módjáról az adategyeztetésre felszólító végzéssel együtt postázásra kerülő „Tájékoztató az egységes kérelem adategyeztetés felületre történő belépéssel kapcsolatban” című értesítő lap ad felvilágosítást.
 

Ezek is érdekelhetnek