Agrárkamara: a várt tagok harmada, negyede regisztrált

Az új agrárkamarába 300-400 ezer tag regisztrációját várják, eddig azonban 100 ezren jelentkeztek. A határidő vészesen közeleg, mert a regisztrációt csak november 30-ig tehetik meg a gazdálkodók.

GazdanetO. Horváth György2012. 11. 14. szerda2012. 11. 14.

Kép: Mráz János őstermelő mélyszántást végez Dabas-Sári közelében lévő kukoricaföldjén, trágya, MTZ traktor, mezőgazdaság 2008.02.22. fotó: Németh András Péter

Agrárkamara: a várt tagok harmada, negyede regisztrált
Mráz János őstermelő mélyszántást végez Dabas-Sári közelében lévő kukoricaföldjén, trágya, MTZ traktor, mezőgazdaság 2008.02.22. fotó: Németh András Péter

A jövő év tavaszán tartja választását az új agrárkamara, azonban csak az választhat, és az választható, aki regisztrál most november 30-ig és befizeti az 5000 forintos regisztrációs díjat is. Eddig nagyjából 100 ezren tettek ennek a felszólításnak eleget. Ez viszont nem jelenti azt, hogy az új kamara ne számítson 300-400 ezer tagra. A regisztráció ugyanis nem kötelező, míg a kamarai tagság az lesz az új törvény szerint – minderről Győrffy Balázs, az agrárkamara megbízott elnöke tájékoztatott.

Az új kamarának mindenki kötelező módon tagja lesz az akinek valamilyen köze van az élelmiszer-gazdasághoz, azaz többek között a gazdálkodók, az élelmiszer-feldolgozók, kereskedők, de még a horgász-, vadászegyesületek, különféle szövetségek is.

Ezek is érdekelhetnek