Paprikabukta: boltban nem szabad venni!

19 őrölt paprikából csak hét volt ehető. Ez az eredménye egy minőségi tesztnek. A legjobb terméket egy délvidéki termelő állította elő. 12 termék avas, ehetetlen, fűrészpor ízű, savanyú, szemétbe való minősítést kapott.

GazdanetO. Horváth György2012. 11. 27. kedd2012. 11. 27.
Paprikabukta: boltban nem szabad venni!

A Magyar Gasztronómiai Egyesület értékelte a piacon kapható őrölt paprikák egy részét. 19 mintát vettek, de ebből avas, ehetetlen, fűrészpor ízű, savanyú, szemétbe való volt egy tucat. Csupán 7 tételt találtak élvezhetőnek, jó minőségűnek. A legjobb minősítést egy délvidéki, bezdáni termelő, Kiss György paprikája kapta – írta a hirado.hu a bűvösszakács blog alapján. http://buvosszakacs.blog.hu/2012/10/28/bezdani_paprika_lett_a_legjobb

Az egyesület hazai boltokból, nagyláncok üzleteiből, piacokról vásárolt őrölt paprikát, de kaptak kéz alatt és a határon túlról is. Ezeket minősítette a szervezet laboratóriumban, majd személyesen is. Szomorú, de a boltokban vásároltak többségét azonnal ki kellett zárni: keserű, avas, használhatatlan anyagoknak bizonyultak. Vagyis ma boltban nem lehet használható, jó minőségű, a magyar ételek alapját adó paprikát kapni, mert akár tönkre is tehetik az ételt, amibe belekerülnek.

Ezek is érdekelhetnek