Feljelenti a Jobbik az agrárkamarát

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz a jobbikos Szilágyi György országgyűlési képviselő a Fővárosi Főügyészségen a Magyar Agrárkamara tavaly decemberi, az új uniós agrárpolitikát bemutató rendezvénysorozatával összefüggésben.

Gazdanet2013. 01. 31. csütörtök2013. 01. 31.
Feljelenti a Jobbik az agrárkamarát

Az ellenzéki politikus szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján számolt be lépéséről, kitérve arra is, az ügyben írásbeli kérdéssel fordult a vidékfejlesztési miniszterhez – adta hírül az MTI. Szilágyi György tájékoztatása szerint a kamara tavaly év végén 22,8 millió forint értékben kért segítséget egy 12 helyszínből álló rendezvénysorozathoz hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás útján. Ezen eljárásnak feltétele lett volna - mondta -, hogy legalább három egymástól független társaságot meghívjanak, azonban szerinte felmerül a gyanú, hogy ezt a kamara nem tartotta be.

Szilágyi György beszámolója alapján az eljáráson a Lounge Event és a Lounge Design nevű társaságok is részt vettek, amelyek vezetői együtt érdekeltek a Lounge Communication vállalkozásban. A jobbikos politikus szerint emiatt felmerül a kérdés, nem egyeztethetett-e a két cég vezetője az eljárás során. Emellett szerinte az is gyanús, hogy a cégbíróság november 14-én törölte névjegyzékéből a Lounge Eventet, míg az agrárkamara november 19-én értesítette a döntőbizottságot a cég meghívásáról - tette hozzá.

Kiemelte: az eredetileg 12 alkalmasra tervezett rendezvénysorozatból csak 11 helyszínen valósult meg az esemény, amelyek így egyenként több mint kétmillió forintba kerültek. Az ellenzéki képviselő szerint ez az összeg indokolatlanul magas olyan rendezvényekre, amelyeken 3-4 előadó szónokolt átlagosan 15 perc hosszúságban.
 

Ezek is érdekelhetnek