Újabb húsüzem zárt be!

Bezárt a Zemplén-Hús Kft. sátoraljaújhelyi üzeme, a munka hetek óta szünetelt, a korábban több mint száz embert foglalkoztató 124 éves gyárban az utóbbi hónapokban már csak harmincan dolgoztak.

GazdanetO. Horváth György2013. 01. 23. szerda2013. 01. 23.

Kép: Pick Szeged Rt. Ceglédi feldolgozóüzeme szalámi, húsipar, húsfeldolgozás, sertés 2004.04.16. fotó: Németh András Péter

Újabb húsüzem zárt be!
Pick Szeged Rt. Ceglédi feldolgozóüzeme szalámi, húsipar, húsfeldolgozás, sertés 2004.04.16. fotó: Németh András Péter

Szamosvölgyi Péter, a város fideszes polgármestere közölte: az üzemet minden előjel nélkül zárta be a tulajdonos veszteséges működésre hivatkozva. Mint mondta, azért érte váratlanul a lépés, mert a húsüzemet néhány éve teljesen felújították, az épület és a feldolgozó gépsor is minden követelménynek megfelel, tudomása szerint köztartozása sincs a cégnek. Az MTI által ismertetett Népszabadság cikke szerint az önkormányzat a kormány segítségét kéri a cég megmentéséhez. Fontos a munkahelyek megmentése, mert a térségben kicsi az esély a munkanélkülivé váló emberek elhelyezkedésére. Hörcsik Richárd fideszes országgyűlési képviselő Budai Gyulától, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárától kért segítséget, a megbeszélés pénteken lesz. Hörcsik Richárd szerint a kft. is bekerülhet abba a programba, amelyet a bajba került húsipari cégek megmentésére indított a kormány.

Az utóbb hónapokban a nagyobb húsezemek közül a kaposvri, a gyulai, a kapuvári és a pápai jelezte, hogy nagy baj van, s kormányzati segítséget - több mint 6 milliárd forintot - kapnak e cégek a kapuvári kivételével, hogy túléljék a válságot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek