37 milliárd forintért fejleszthetik Heves megyét

Mintegy 7400 nyertes részesül a 37 milliárd forintnyi támogatásban, melyet a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program révén Heves megye kapott.

GazdanetKovács Réka2013. 08. 29. csütörtök2013. 08. 29.
37 milliárd forintért fejleszthetik Heves megyét

A legtöbb forrás állattartó telepek korszerűsítésére jutott, de számos más példaértékű projekt is megvalósult, többek között jelentősek voltak a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához, a gépek, technológiai berendezések és a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatások, és az agrár-környezetgazdálkodási kifizetések is.

Példaértékű projektként Búsi Lajos, helyettes államtitkár, a noszvaji állattartó telep bővítését, valamint az egri pincészet fejlesztését emelte ki. De emellett a kormány vállalta, hogy átfogó és értékalapú fejlesztést indít a Tisza-tó térségében a környezetvédelmi szempontokkal összehangolva, a minőségi turizmus fogadására alkalmas üdülőtérség kialakításával és az ott élők életminőségét javító lehetőségek kiaknázásával.

A „Virágzó Vidékünk” roadshow szeptember 7-én érkezik Hatvanba. Szabó Zsolt, Hatvan polgármestere arra bíztatja az érdeklődőket, hogy látogassanak el a rendezvényre, ahol megismerhetik a megye és a régió sikeres falvait, gazdáit, termékeit és szolgáltatásait. A könnyed szórakozást kedvelők népdal- és fűszerfelismerésben mérhetik össze tehetségüket, a bátrabbak pedig kipróbálhatják a talicska kerékcserét is. A látogatók számára a Vidékfejlesztési Minisztérium és Háttérintézményei sátorban egész nap során információt nyújtanak a pályázatokkal kapcsolatos lehetőségekről, valamint olyan projektnyertesek is jelen lesznek, akik sikeres fejlesztéseiket mutatják be.

 

Ezek is érdekelhetnek