Giga bírságot kapott a gumicukros cég!

Mintegy 400 ezer tasak átcímkézett, jogellenesen meghosszabbított minőség megőrzési idejű gumicukor miatt szabott ki 332 milliós bírságot a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóság.

GazdanetO. Horváth György2013. 08. 16. péntek2013. 08. 16.
Giga bírságot kapott a gumicukros cég!

Az élelmiszerbiztonsági ellenőrök még júniusban kaptak közérdekű bejelentést arról, hogy szokatlanul olcsón, jelentős mennyiségű gumicukrot árulnak az interneten. A hatóság azonnal intézkedett, az ellenőrök egy Pest megyei raktárépületben bukkantak a 149 raklapnyi édességre. Kiderült, hogy a rossz minőségű termékeket egy svájci székhelyű vállalkozás egy pest megyei raktárhelyiségben tárolta, majd azokat átcímkézve és 2014-es minőség megőrzési idővel ellátva kínálta megvételre.
Az élelmiszerbiztonsági hatóság ezt követően elrendelte a mintegy 400 ezer tasak, vagyis körülbelül 80 tonna mennyiségű átcímkézett gumicukor megsemmisítését, így ezek a termékek már nem kerülhettek kereskedelmi forgalomba. A megsemmisítéssel egy időben a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóság 332 milliós élelmiszer-ellenőrzési bírság szabott ki a visszaélést elkövető cégre.

Ezek is érdekelhetnek