Közeleg a húsvét, szaporodnak a csalások: kínai paprikával, szlovák húsból készült a magyar kolbász és a csülök

Kiváló, hazai termékként árulta, valójában viszont szlovák, belga húsokból és lejárt minőség megőrzési idejű kínai pirospaprikából gyártotta termékeit egy regisztrált kistermelő.

GazdanetO. Horváth György2014. 03. 14. péntek2014. 03. 14.
Közeleg a húsvét, szaporodnak a csalások: kínai paprikával, szlovák húsból készült a magyar kolbász és a csülök

A Komárom-Esztergom megyei vállalkozót a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) szakemberei leplezték le. A február végi ellenőrzés során több tonna jogellenesen készült húskészítményt foglaltak le az ellenőrök. A vállalkozó nagyüzemi körülmények között állította elő a húskészítményeket, megsértette a kistermelőkre vonatkozó jogszabályokat és megtévesztette a fogyasztókat. Az ál-kistermelő saját boltot is üzemeltetett és hétvégi piacokon árulta termékeit. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

Húsvét közeleg, a sonka és a tojás szezonja. Ilyentájt kamionszámra érkezik feketén – számla, papírok nélkül, netán adócsalással érintett tojás, magyarnak mondott külföldi sonka, értékesnek feltüntetett, de silány, a fogyasztók átverését szolgáló kötözött sonka. Más kérdés, hogy mind tojásból, és főként sertéshúsból behozatalra szorul az ország, mivel nem termelünk annyit e termékekből, melyre itthon szükségünk van, illetve elfogy.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek