Így kérhet szabályosan állami támogatást!

A fémzárolt fűszerpaprikamagot vásárlókat támogatja 170 millió forint erejéig az úgynevezett de minimis keretből a kabinet. A kérelmeket májusban kell beadni.

GazdanetO. Horváth György2014. 04. 28. hétfő2014. 04. 28.
Így kérhet szabályosan állami támogatást!

A fűszerpaprika-termelők mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásáról szóló rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek a fűszerpaprika-termelők a minőségi fűszerpaprika termelése céljából 2013. október 20. és 2014. április 10. közötti időszakban megvásárolt fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására. A rendelkezésre álló forrás 2014. évben legfeljebb 170 millió Ft.

A támogatás igénybevételére az a fűszerpaprika-termelő jogosult, aki a támogatás alapját képező, vásárolt vagy termeltetőtől, termelői csoporttól átvett fémzárolt vetőmagot teljes egészében saját használatában lévő földterületen fűszerpaprika termesztése céljából felhasználta. A támogatás igénybevételéhez az N0393 számú nyomtatványt a 2014. május 1. és május 31. közötti időszakban kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

Figyelem! A támogatás igénybevételének további feltétele, hogy a támogatás igénylőjének nyilatkoznia kell arról, hogy mely egyéb vállalkozással/vállalkozásokkal tekinthető egy és ugyanazon vállalkozásnak. Erről bővebb információt és a szükséges nyomtatványt (G20000-01) a csekély összegű támogatások igénybevételéhez kapcsolódó „egy és ugyanazon vállalkozás” minőségről, valamint az alkalmazott üzleti évről történő nyilatkozattételi kötelezettségről szóló MVH Közlemény tartalmazza.

Ezek is érdekelhetnek