Újabb agrártámogatási pénzek kérhetők

Erdei létesítmények megvalósításához lehet kifizetési kérelmet benyújtani és tanyafejlesztésre érkezik a támogatás.

GazdanetO. Horváth György2014. 04. 18. péntek2014. 04. 18.
Újabb agrártámogatási pénzek kérhetők

Az egységes kérelem keretein belül, május 15-ig nyújthatnak be kifizetési kérelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH), azok az erdőgazdálkodók, akik erdei közjóléti létesítmények megvalósításához igényeltek támogatást.
Budapest, 2014.04.18. Az intézkedés erdei kirándulóhelyek, tanösvények, kilátók kialakítására adott lehetőséget utófinanszírozással, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A kifizetési kérelmet a támogatott tevékenységek megvalósítása után lehet benyújtani. Mellékelni kell a megvalósított létesítmények közjóléti nyilvántartásba vételét tartalmazó erdészeti hatósági bizonyítvány másolatát, illetve az építésiengedély-köteles beruházásoknál az építési hatóság jogerős használatba vételi engedélyének másolatát. Ezeket a dokumentumokat nem az MVH-hoz, hanem a területileg illetékes Erdészeti Igazgatósághoz kell benyújtani papír alapon. A kifizetési kérelem beadására az egységes kérelemnél ismert határidők és technikai információk vonatkoznak. Az erdőgazdálkodók kifizetési kérelem igényléseiket a korábban megkapott tájékozató levélben szereplő támogatási kérelem iratazonosítóval tehetik meg, figyelve a helyes kiadási tétel azonosító megadására is.
 

Több mint 66 millió forintot fizet ki a napokban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal azoknak az igénylőknek, akik a tanyafejlesztési program keretein belül jelzett fejlesztési céljaikat határidőben megvalósították és benyújtották elszámolási dokumentációjukat a Nemzeti Agrárszaktanácsadási Képzési és Vidékfejlesztési Intézethez. A támogatási összegből 28 millió forint a tanyagazdaságok fejlesztésére, 38 millió forint pedig útfelújításra, tanyagondnoki szolgálatok korszerűsítésére, villamosenergia ellátásra valamint gazdaság indításra vonatkozik.

Ezek is érdekelhetnek