Gyorsan meggyőzte a Pick vezére a sztrájkolókat

Visszamenőlegesen utalványokkal fizetik ki a többlet munkát a Picknél, és tárgyalnak a következő hónapok fizetéséről. Ez lett a sztrájk eredménye, melyet tegnap kezdtek meg a cég pécsi üzemében, az ellen tiltakozva, hogy a cég által megkíván többletmunkát nem követte nagyobb fizetés.

GazdanetO. Horváth György2015. 02. 27. péntek2015. 02. 27.
Gyorsan meggyőzte a Pick vezére a sztrájkolókat

Csütörtökön reggel hat órától a Pick pécsi üzemében teljesen leállt a munka, 200-an sztrájkoltak. Az ok egyszerű: nyár óta a munkáltató megemelte a műszakonként feldolgozandó félsertések számát 3200-ról 3600-ra, esetenként még többre. Ezt a teljesítményt ugyanakkor a Liga közlése szerint a munkáltató semmivel sem honorálta.

A Pick Zrt. vezérigazgatója Nagy Gábor azonnal Pécsre utazott, s rövid tárgyalás után megegyezett a jogaikért harcolókkal. Ennek lényege, hogy a pécsi üzemben foglalkoztatott minden fizikai dolgozó részére február, március és április hónapra a cég havi 10 ezer forint értékű juttatást utalvány formájában biztosít. Megállapodás született arról, hogy a bérrendszer továbbfejlesztésére, a bérek emelésére, a teljesítmény meghatározására vonatkozó, május 1-től hatályba lépő új bérrendszer bevezetésével kapcsolatos tárgyalásokat rövid időn belül lefolytatják. Emellett azt is vállalta a munkáltató, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy a létszámproblémákat megoldja. A szakszervezet májustól 8-10 százalékos béremelést szeretne elérni a pécsi üzemben dolgozó alkalmazottak számára.

Ezek is érdekelhetnek