Cseh kézbe került a Kékkúti

A csehországi Karlovarské Minerální Vody Csoport (KMV) megvásárolja a Nestlétől a Kékkúti Ásványvíz Zrt.-t (Kékkúti). Az új tulajdonos megtartja az összes munkavállalót.

GazdanetO. Horváth György2015. 03. 14. szombat2015. 03. 14.
Cseh kézbe került a Kékkúti

- Ambiciózus növekedési terveink vannak a Kékkútival. Küldetésünk, hogy ötvözzük az innovációt és a versenyképességet a Kékkúti márkáiban – mondta el Alessandro Pasquale, a KMV vezetője. A KMV 2008-ban kezdte terjeszkedését az európai piacokon. A 750 főt foglalkoztató cégcsoport jelenleg a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Ausztriában, Németországban, Lengyelországban, valamint Ukrajnában van jelen, és több mint 20 országba exportál.

A Kékkúti Ásványvíz Zrt. Magyarország egyik legnagyobb ásványvíz palackozója. A cég palackozza a Theodora és a Nestlé Aquarel márkákat és forgalmazza a Nestlé Waters nemzetközi márka portfólióját (San Pellegrino, Acqua Panna, Perrier). A Kékkúti Ásványvíz Zrt. eddig a Nestlé Csoport érdekeltségei közé tartozott. A Nestlé Csoport másik magyarországi érdekeltsége a Nestlé Hungária Kft., melynek működését a fenti változások nem érintik. A Nestlé Hungária Kft. több mint 2000 embert foglalkoztat Magyarországon, az elmúlt 23 év során több mint 60 milliárd forint értékben létesített beruházásokat, három magyarországi gyártóüzemmel rendelkezik, és termékeinek 80 százalékát világszerte több mint 40 országba exportálja.

A KMV palackozza a Mattoni, Magnesia és Aquila márkákat, melyeket világszerte 20 országba exportál. A cég termékportfóliójába természetes és ízesített ásványvizek, forrásvizek és jeges teák tartoznak, valamint a Granini gyümölcsleveket és a Schweppes szénsavas üdítőitalokat licencszerződés keretében forgalmazza.

 


 

Ezek is érdekelhetnek