![](https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17441154_auto_resized.png?ver1)
Szakállas nők, transzvesztiták és más LMBTQ-jelenetek a megnyitón
origo.hu
![](https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17441154_auto_resized.png?ver1)
HIZLALNI CSAK OKOSAN! A sertéshizlalás jövedelmezőségét több tényező határozza meg. Elsődleges a genetika és a takarmányozás.
A húshibridek hizlalása akkor gazdaságos, ha fiatal korban hízóba állítjuk, ekkor az állat nagyon jól hasznosítja a takarmányt, nagyobb részéből húst állít elő. Az idősebb korban hízóba állított hússertés a takarmányából többet fordít életfenntartásra, zsírtermelésre, ezért hizlalása gazdaságtalan.
Sonkasertés-hizlalás céljára azok a hússertések alkalmasak, amelyek 7-8 hónapos korukra 95–105 kg súlyúak és telt sonkaformákat mutatnak.
E célra a legjobban megfelel a bacontípusú sertés, például a magyar nagyfehér fajta.
A félintenzív hizlalás ott gazdaságos, ahol sok és olcsó melléktermék áll rendelkezésre. Az extenzív hizlalási mód a biohúselőállításnál lehet út: a piac kis része megfizeti ennek sokkal magasabb árát. A süldőztetés nélküli intenzív és a legeltetéssel összekapcsolt abraktakarékos, félintenzív mód mellett a hizlalási idő még viszonylag rövid, a takarmányértékesítés is jónak mondható, s az olcsóbb melléktermék miatt összességében a jövedelmezőség is elfogadható.
origo.hu
mindmegette.hu
she.life.hu
magyarnemzet.hu
szon.hu
nemzetisport.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
astronet.hu
origo.hu