Nem állnak le a támogatásfizetéssel

Akkreditált szervezetként a Magyar Államkincstár kezeli január 1-jétől a területalapú és a vidékfejlesztési támogatásokat, a kifizetésekben nem lesz fennakadás.

GazdanetO. Horváth György2017. 01. 03. kedd2017. 01. 03.
Nem állnak le a támogatásfizetéssel

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) jelenlegi formájában megszűnt, tevékenységét részben a Magyar Államkincstár, részben a megyei kormányhivatalok vették át január 1-jétől. Az MVH kifizető ügynökségként működött, ezt a feladatot a jövőben az államkincstárnak kell ellátnia. Ahhoz, hogy a közvetlen területalapú, valamint a vidékfejlesztési támogatások kifizethetőek legyenek, majd az Európai Bizottsággal elszámoljanak, a kincstárnak akkreditált szervezetté kellett válnia - tájékoztatta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára az MTI-t.

Az akkreditációs folyamat az elmúlt hónapokban lezajlott, megtörtént a kifizető ügynökségi akkreditációt megelőző vizsgálat, és a vizsgálati jelentés alapján az illetékes hatóság december 27-én kiadta az államkincstár feltételes akkreditációját. A folyamat az Európai Bizottság tájékoztatása, a felmerülő kérdések, észrevételek megválaszolása mellett történt. A végleges akkreditációt a tervek szerint 2017. október 15-ig le tudják zárni.