Razziáznak a fesztiválokon, strandokon

Megkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc ellenőrzés. Július 1. és augusztus 31. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek szakemberei elsősorban a nyári rendezvényekhez és az idegenforgalmi szempontból frekventált helyekhez kötődő élelmiszer-forgalmazást, vendéglátást ellenőrzik.

GazdanetO. Horváth György2017. 07. 04. kedd2017. 07. 04.

Kép: Szelfi selfie öncsi Sziget fesztivál 2014 2014.08.15. fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter

Razziáznak a fesztiválokon, strandokon
Szelfi selfie öncsi Sziget fesztivál 2014 2014.08.15. fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter

A NÉBIH által koordinált ellenőrzések célterületei a szezonálisan üzemelő, illetve idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken, strandokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítmények, a nagy tömegeket megmozgató rendezvényeken, fesztiválokon, vásárokon értékesített élelmiszerek, az ifjúsági és gyermek táborok étkeztetése, a fagylalt előállítás és forgalmazás, valamint az utcai vendéglátás, a büfékocsik és mozgó vendéglátók.

Fokozott figyelem irányul a fűszerezett, pácolt előkészített húsok, a grilltermékek, a fagylaltok, a szezonális zöldség- és gyümölcs valamint a brazil és lengyel eredetű baromfihús termékek ellenőrzésére. A nyári időjárási viszonyokra való tekintettel kiemelt szempont a hűtési lánc fenntartásának ellenőrzése. A zöldség-gyümölcs minőség-ellenőrzés során fokozott figyelemmel vizsgálja a hatóság a termékek származását, eredetét, illetve nyomon követhetőségét. A hatósági szakemberek által vett minták vizsgálatára minden esetben a NÉBIH Laboratóriumaiban kerül sor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek