Jakuza gyilkosa

A keleti harcművészetekben képzett - utolsó karatevizsgáját Japánban teljesítő - Sz. Szilárdot Jakuzának becézték.

Hazai élet2005. 01. 07. péntek2005. 01. 07.
Jakuza gyilkosa


A megtermett, kemény öklű Jakuza részeg kínai haverjával tért be Abda kétes hírű szórakozóhelyére 2002 áprilisában. A pultnál a tulaj felesége szolgált ki, aki többször csendre intette a duhaj vendégeket, amitől feldühödtek, egyikük a bárszékkel sodorta le a pultról a poharakat.
A kidobóember, Csiba Zoltán ekkor még csak figyelmeztette a dühöngő párost, mire Jakuza három jól irányzott ütéssel eltörte a pult mögött álló nő orrcsontját. Ekkor szabadultak el az indulatok. A tulajdonos a raktárba zárkózott, a vendégek menekültek, ki merre látott. A rendőrséget senki nem értesítette.
Jakuza a vérző orrú nő után indult, Csiba kiszaladt gépkocsijához, betárazta engedély nélkül tartott fegyverét, s a levegőbe lőtt. Erre a kínai megindult felé. A biztonsági ember a részeg férfi lábába lőtt. A vádlott a raktárban rekeszeket hajigáló Jakuza után eredt. A második lövést ekkor adta le, de elvétve a lövést az egyik táncoslány combját találta el. A dühöngő erre Csiba ellen fordult, ő pedig ijedtében Jakuza fejébe eresztett egy golyót. Amikor az áldozat összeesett, a vádlott azt mondta a személyzetnek, hogy jogos önvédelemből lőtt, nem fog húsz évet kapni érte.
Annyit valóban nem kapott, ugyanis a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a kialakult helyzetben a vádlott nem tudta felmérni, hogy jogos volt-e az önvédelem során fegyvert használnia. Csiba Zoltánt halmazati büntetésként első fokon öt év börtönre ítélte a megyei bíróság, amit a fővárosi ítélőtábla a napokban helybenhagyott.