Százmillió otthonteremtésre

Hátrányos helyzetű családok, valamint fiatalok otthonteremtését kívánja elősegíteni a Holcim Hungária Otthon Alapítvány olyan beruházások megvalósítását felkarolva, amelyek enyhítenek a lakhatási gondokon: évente százmillió forinttal (385 ezer euró) támogatja a nyertes pályázókat.

Hazai életPintér Csilla2005. 03. 18. péntek2005. 03. 18.
Százmillió otthonteremtésre

Az alapítvány márciusban két kategóriában ír ki pályázatot az önkormányzatoknak.  Pályázhatnak részint települési önkormányzatok jelenleg nem lakás céljára szolgáló épületek (például laktanya, munkásszálló) bérlakássá alakításához legfeljebb ötvenmillió forint, egy összegű, egyszeri, vissza nem térítendő támogatásra. Háromezernél kisebb lélekszámú települések önkormányzatai, önkormányzati szervezetei, például közhasznú társaságok szintén adhatnak be pályázatot, amellyel legfeljebb tízmillió forint támogatást nyerhetnek el.
A pályázatokat május 17-ig fogadják az alapítvány címén Budapesten, a Budakeszi út 36/C alatt. Az alapítvány hattagú kuratóriuma értékeli majd az érvényes pályázatokat, és dönt a támogatások nyerteseiről. Eredményhirdetés június 7-én.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek