Bács-Kiskunban a Szabad Föld

Országjárásra indulunk: a Szabad Föld a jövő héten gazdag programmal keresi fel az ország legnagyobb megyéjét, Bács-Kiskunt. Minden napra tartalmas szakmai fórumot ígérünk Kecskeméttől Bajáig, a zárórendezvényen, Kecelen pedig szórakoztató családi délutánra hívjuk az érdeklődőket.

Hazai életBorzák Tibor2005. 04. 22. péntek2005. 04. 22.
Bács-Kiskunban a Szabad Föld

A szakember és olvasó találkozókon beszélgetünk például az élelmiszer-biztonságról, az erdő-, vad- és halgazdálkodásról, a terület- és vidékfejlesztésről, a turisztika helyi jelentőségéről és lehetőségeiről, a tanyák jövőjéről, a Homokhátságról.
 Annak ellenére, hogy a Duna-Tisza köze elsivatagosodásáról az utóbbi időben riasztó hírek érkeznek, jócskán van mivel büszkélkedni a térségben. Újabban - az M5-ös autópályának köszönhetően - a befektetők is megjelennek arrafelé, és ez a tanyás megye fellendülését eredményezi.
Nem maradtunk egyedül a szervezésben, ugyanis a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat segítségünkre sietett. Balogh László, a megyei közgyűlés elnöke kezdettől fogva támogatta elképzeléseinket, s rögvest megemlítette, hogy "felségterületén" egyszerre három város, Kiskunfélegyháza, Baja és Kalocsa kórházát modernizálják. Jelentős eredményeket várnak a Duna-völgye és a Homokhátság égető gondjainak megoldására irányuló projektektől. A megyei közgyűlés vezetője három fő területen képes hatni a fejlesztési folyamatokra. Egyrészt a területfejlesztésre az idén tízmilliárd forintot fordíthatnak. Másrészt az agrárvállalkozásoknak, illetve a kis- és közepes vállalkozásoknak járó összegek érdekében képesek lobbizni. A nagyobb, országos programok közül a homokhátságiban vesznek részt. A vízpótlást célzó összegek pedig ma már külön költségvetési tételnek számítanak.

("Szabad Föld-hét Bács-Kiskun megyében" című összeállításunkban a gazdag programot ismertetjük.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek