Homokháti latolgatás

Folytatódnak a Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara szervezésében a homokháti célprogram rendezvényei. A programokra előzetesen a 06-76/481-335-ös telefonszámon lehet jelentkezni.

Hazai életBorzák Tibor2005. 06. 17. péntek2005. 06. 17.
Homokháti latolgatás

Június 16-án, csütörtök délelőtt fél tízkor Törtelen, a közösségi tanyaházban a vidékfejlesztés lehetőségeit latolgatták a Duna-Tisza közi hátság kedvezőtlen adottságainak mérsékelésének lehetőségeit. Az előadás után az alternatív növénytermesztéssel foglalkozó Nagy István gazdálkodó mutatta be  mintaterületeit.
Június 22-én, szerda délelőtt fél tízkor a ballószögi faluházban az agrár-környezetgazdálkodás időszerű kérdései kerülnek napirendre, majd Geredy Péter gazdálkodó beszél a cirokkal, az energiafűvel, a kölessel, a szudáni fűvel és egyéb szárazságtűrő növényekkel kapcsolatos termelési tapasztalatairól.
Június 30-án, csütörtökön délelőtt fél tízkor az ásotthalmi Fenyő Panzióban a vidékfejlesztés hétköznapi megnyilvánulásairól lesz előadás, azt követően Farkas Mátyás gazdálkodó invitálja mintaterületeire az érdeklődőket, akik többek közt a facélia, a lucerna, a legelőrozs, a szöszös bükköny termesztéséről hallhatnak beszámolót.
Július 7-én, csütörtökön délelőtt fél tíztől a kiskunmajsai művelődési házban a gyógynövénytermesztés helyzetéről és szabályozásáról, valamint a gyakorlati tapasztalatokról beszélnek a szakértők.

Ezek is érdekelhetnek