Ártatlan a tetétleni tanár

Nemrégiben hirdetett ítéletet a püspökladányi városi ügyészség gyerekverés ügyben. Annak a tetétleni tanárnak az esetéről van szó, akit korábban azzal vádoltak, hogy borsófejtés közben pofon ütötte egyik tanítványát. Mikor máskor, mint az utolsó tanítási napon, június 15-én. Az ügyészség azonban nem állapított meg bűncselekményt a rendőrségi jelentés alapján, ezért úgy döntött, hogy megszünteti az eljárást az 53 éves tanárral szemben.

Hazai életBalogh Mária2005. 09. 30. péntek2005. 09. 30.
Ártatlan a tetétleni tanár

A határozat szerint csupán reflexszerű mozdulattal találta el a pedagógus kezének külső része a sértett tizenegy esztendős kislány arcát.
A vizsgálódás eredményével a tanár természetesen elégedett, sérelmesnek tartja viszont, hogy az esetet követően felállított iskolai vizsgálóbizottság jelenetésébe, dokumentumaiba nem kapott betekintést. Sőt az iskola vezetője egyértelműen tudtára adta, hogy csak felmondása esetén tud rajta segíteni. A férfi elfogadta az ajánlatot. Így ugyanis nem kapott fegyelmit, és - húszéves munkaviszonnyal a háta mögött - elhagyta a tetétleni iskolát.
Az igazgatót nem tudtuk elérni, de Fehérvári János munkajogásztól megtudtuk, hogy folyamatban lévő bírósági ügy lezárása előtt az intézményvezető, illetve a munkáltató a dolgozó munkaviszonyának fegyelmivel való megszüntetéséről semmiképp nem dönthet. Ezért, és az ügyészség döntése ismeretének fényében igencsak furcsa a tanár esete.

Ezek is érdekelhetnek