Elinaltak mackóstól

Megfújtak egy trezort. Nem kórházit, dehogy! Az ominózus széfet egy abaújszántói családi házból lopták el pár hete, egy hideg éjszakán. Nagyon egyszerű módon.

Hazai életKeresztény Gabriella2008. 03. 28. péntek2008. 03. 28.
Elinaltak mackóstól

Beverték a ház egyik ablakát, bemásztak rajta, és meglepően jó tájékozódottságot tanúsítva a széf hollétét illetően, felkapták és sebesen elpucoltak vele. Az inkább páncélszekrénynek mondható masszív, egyébként nálunk még ismeretlen típusú, digitális zárszerkezetű trezorban pediglen nem műfogsor volt. De nem ám! (Ezt csak azért mondom, mert a levegőben lógó trezorügy kapcsán az egyik borsodi kórház vezetője a minap a múlt évi lopásokat összegezve a „két darab ellopott műfogsort emlékezetes tételként” emlegette.) Az abaújszántói trezorban 35 ezer euró, 1,2 millió szlovák korona, ötmillió forint és különböző arany ékszerek voltak, melyek összértéke közel 30 millió forintot kóstált.
Hogy hányan tették, nem tudni. A nyomozás gőzerővel beindult, még félmillió forintos nyomravezetői díjat is felajánlott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság; hiába. Volt trezor, nincs trezor – a tolvajok köddé váltak a családi ékszerekkel, eurókkal, koronákkal, forintokkal egyetemben.
A hír hallatán a rendőrök is meglepődtek. Mert a széfben őrzött értékek elemelése inkább nagyvárosi jelenség. Az se jellemző, hogy nem vacakolnak a zár feltörésével, a kombinációkkal, hanem hónuk alá kapják, „fogják és viszik” az egész mindenséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek